Deaktiválja vagy törölje Facebook-fiókját

Teljesen elkészültél a Facebook-tal? Ezután törölheti a Facebookot, vagy kikapcsolhatja a fiókját. Itt megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.

Deaktiválja Facebook-fiókját

Ha inaktiválja Facebook-fiókját, az úgymond szünetel: A profilját eltávolítjuk a webhelyről, csakúgy, mint a legtöbb olyan dolgot, amelyet a Facebook-on tett közzé (az üzenetek azonban megmaradnak), de a Facebook megőrzi az adatait ha úgy dönt, hogy visszatér. Fiókját bármikor újraaktiválhatja, ha bejelentkezik a Facebookra.

A fiók deaktiválásához jelentkezzen be a Facebookra, és lépjen a Beállítások elemre . Válassza az Általános lehetőséget, és az Általános fiókbeállítások ablakban görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Fiók kezelése lehetőség . Válassza a Szerkesztés lehetőséget, és koppintson a Fiók inaktiválása lehetőségre .

A Facebook megpróbálja rábeszélni a maradásra azáltal, hogy megmutatja a Facebook-ismerőseinek fényképeit, és megkérdezi, miért akarja inaktiválni fiókját. Miután elmondta a Facebooknak, miért nem akar többé barátok lenni, kattintson a Deaktiválás gombra , majd a Deaktiválás most gombra , és a Facebook inaktiválja fiókját.

Törölje Facebook-fiókját

Ha törli a fiókját, teljesen eltűnik: Többé nem fog tudni bejelentkezni, hogy megtekinthesse vagy lemásolhassa a Facebookon közzétett valamit, és ha újra használni szeretné a Facebookot, akkor a semmiből kell kezdenie.

A Facebook azt javasolja, hogy a fiók törlése előtt töltse le a webhelyen közzétett adatok másolatát. Miközben bejelentkezett fiókjába, nyissa meg a Facebook beállításai menüt az oldal bal felső sarkában található fogaskerék ikonra kattintva. Ezután válassza a Fiókbeállítások lehetőséget, majd az Általános oldalon keresse meg a Facebook-adatok másolatának letöltése elemet , és kattintson a linkre. Ezután végigvezeti az összes Facebook-adat archívumának letöltési folyamatán.

A vállalat nem azonnal tisztázza a Facebook-fiók törlésének módját, de ehhez jelentkezzen be a Facebook-fiókjába, és lépjen a Facebook-fiók törlési űrlapjára. Itt kezdődik a fiók teljes törlése.

Az űrlapon kattintson a Fiók törlése elemre, és erősítse meg jelszavát. Kattintson még egyszer a Fiók törlése gombra, ezúttal egy gombra, előtte egy felkiáltójellel. Most a fiókja ki van kapcsolva a Facebookról, és senki sem látogathatja tovább a profilját.

Megjegyzés: Miután megszűnt a Facebook-fiókja, harminc nap áll rendelkezésére, hogy meggondolja magát. Ezt követően valóban eltűnt, ezért csak akkor törölje a fiókját, ha teljesen biztos abban, hogy nem használja újra a Facebookot.

A fiók letiltva

Előfordulhat az is, hogy blokkolják Facebook-fiókját. Ez általában akkor történik, amikor nem a közösségi oldal szabályai szerint jár el. Facebook-fiókjának letiltása általában nem ideiglenes, más szóval, ha nem tesz semmit, akkor a fiókja zárva marad és idővel törlődik . Mit tudsz csinálni? Ezt a cikkben részletesen elmagyarázzuk.

Cambridge Analytica

A két évvel ezelőtti Cambridge Analytica-botrány után többen úgy döntöttek, hogy törlik Facebook-fiókjukat. Mi történt?

A Facebook akkor került a címlapokra, amikor kiderült, hogy az amerikai felhasználók millióinak személyes adatait rosszul használták fel politikai kampányok lebonyolításához. A Facebook lehetővé tette mintegy 50 millió felhasználó információinak gyűjtését kutatási célokra azzal a feltétellel, hogy az adatokat utólag törlik. Ez nem történt meg.

Az adatokat Christopher Wylie kutatók és a Cambridge-i Egyetem akadémikusai szerezték be a thisisyourdigitallife nevű alkalmazáson keresztül, amelyet bejelentkezhetett Facebook-fiókjával. A kutatók nemcsak az alkalmazás több százezer felhasználójától, hanem a felhasználók barátaitól is megszerezték az adatokat.

A megszerzett adatok törlése helyett a Cambridge University akadémikusa eladta az adatokat a Cambridge Analytica-nak - egy adatelemző ügynökségnek, amely többek között részt vett a Donald Trump és a Brexit kampányaiban. A bejelentő, Christopher Wylie elmondta, hogy az adatokat olyan modellek felépítéséhez használták fel, amelyek "a belső démonokon játszottak" azoknak az egyéneknek, akiknek az adataival rendelkeztek.

A dokumentumok azt mutatják, hogy a Facebook már 2015 végén tudta, hogy a Cambridge Analytica birtokában vannak az adatok. A közösségi platform azonban később nem figyelmeztette a felhasználókat, és nem kísérelte meg helyreállítani az adatokat. Amikor a The Guardian és a The New York Times arról számolt be, hogy cikket közölnek a Facebook adatvédelmi incidenséről, a Facebook megpróbálta megelőzni a botrányt azzal, hogy közzétett egy saját cikket, miszerint a Cambridge Analytica-t emiatt kitiltották a közösségi platformról. nem törli a megszerzett adatokat. Nem világos, hogy az adatokat törölték-e azóta.

Röviden: törölni vagy inaktiválni Facebook-fiókját?

Röviden összefoglalva:

Deaktiválni szeretné Facebook-fiókját ?

  • Belépés
  • Lépjen a Beállítások elemre
  • Válassza ki a Facebook-adatait
  • Görgessen lefelé az ablakban
  • Válassza a Nézet lehetőséget a Deaktiválás és törlés részben
  • Válassza a Szerkesztés lehetőséget
  • Válassza a Fiók inaktiválása opciót
  • Erősítse meg a Folytatás gombbal a fiók deaktiválásához

Törli a Facebook-fiókját ?

  • Belépés
  • Nyissa meg a //www.facebook.com/help/delete_account webhelyet
  • Ezután válassza a Fiók törlése lehetőséget